Kødfri mandag

Klima og sundhed

Generelt

Opdagelsesrejse gennem Nykøbing Falsters mangfoldige tilbud

Nykøbing Falsters centrum er fyldt med historiske perler, der giver et unikt indblik i byens rige fortid. Gå på opdagelse i de smukke, velbevarede bygninger fra 1800-tallet, som huser spændende museer og gallerier. Besøg det imponerende Nykøbing Slot, der har rødder tilbage til 1200-tallet, og lad dig fascinere af dets dramatiske historie. Gå en tur ad de charmerende gågader, hvor du kan nyde synet af de velholdte bindingsværkshuse og de hyggelige cafeer og butikker. Oplev byens pulserende liv og mærk den historiske atmosfære, der gennemsyrer Nykøbing Falsters centrum.

Naturskønne områder for hele familien

Nykøbing Falster byder på en række naturskønne områder, der egner sig perfekt til en udflugt med hele familien. Oplev den smukke natur langs Guldborgsund, hvor du kan tage en afslappende gåtur og nyde udsigten over det blå vand. Besøg også Fuglsang Skov, hvor du kan gå på opdagelse i de grønne omgivelser og spotte et rigt dyreliv. Hvis du ønsker at udforske endnu flere af Nykøbing Falsters naturperler, kan du se hvad Nykøbing Falster har at tilbyde.

Spændende kulturelle oplevelser

Nykøbing Falster byder på et væld af spændende kulturelle oplevelser. Besøg byens historiske centrum og tag en tur gennem de charmerende gader, hvor du kan beundre den velbevarede arkitektur. Oplev byens lokale kunstnere og håndværkere på de hyggelige markeder, hvor du kan finde unikke kunsthåndværk og lokale specialiteter. Besøg et af byens museer og lær mere om Nykøbings rige historie og traditioner. Lad dig inspirere af byens levende kulturliv, der byder på alt fra koncerter og teaterforestillinger til udstillinger og festivaler.

Kulinariske eventyr for ganen

Nykøbing Falster byder på et væld af kulinariske oplevelser, der tilfredsstiller selv de mest kræsne ganer. Fra de traditionelle danske specialiteter til internationale retter, kan du her finde noget for enhver smag. Besøg de hyggelige cafeer og restauranter i byens centrum, hvor lokale råvarer danner grundlag for lækre måltider. Oplev den autentiske atmosfære og nyd den afslappede stemning, mens du lader dine smagsløg forkæle. Uanset om du er til klassisk dansk smørrebrød eller eksotiske retter, vil du finde noget, der passer perfekt til din gane i Nykøbing Falster.

Aktiv ferie med spændende udfordringer

Nykøbing Falster byder på utallige muligheder for aktiv ferie med spændende udfordringer. Oplev den lokale natur på en vandre- eller cykeltur og nyd de smukke omgivelser. Besøg Guldborgsund Naturcenter, hvor du kan lære om områdets dyre- og planteliv. Prøv kræfter med kajaksejlads på fjorden eller tag en tur i klatrepark med spændende forhindringer. For de mere eventyrlige sjæle tilbyder Nykøbing Falster mulighed for at prøve kræfter med windsurfing eller kitesurfing. Uanset om du foretrækker rolige eller mere adrenalinfyldte aktiviteter, finder du noget, der passer til din smag i denne mangfoldige by.

Butikker og shopping for enhver smag

Nykøbing Falster byder på et bredt udvalg af butikker og shopping-muligheder, der tilgodeser enhver smag. Fra de charmerende specialbutikker i den historiske bymidte til de moderne stormagasiner, er der noget for enhver. Byens gågade er et paradis for den shoppelystne, hvor du finder alt fra tøj og sko til interiør og gaveartikler. Derudover kan du udforske de lokale kunsthåndværkere og designere, der sælger deres unikke produkter i de hyggelige butikker. Uanset om du er på jagt efter det sidste nye modeaccessoire eller på udkig efter den perfekte gave, vil du finde det i Nykøbing Falsters mangfoldige butiksudbud.

Hyggelige caféer og restauranter

Nykøbing Falster byder på et rigt udvalg af hyggelige caféer og restauranter, hvor man kan nyde en lækker frokost eller en afslappende kaffepause. Fra de charmerende gågader i centrum til de smukke havneområder finder man et væld af muligheder. Prøv de lokale specialiteter på den hyggelige havn, eller slå dig ned på en af de skønne caféer og nyd udsigten over Guldborgsund. Uanset om du er til traditionel dansk mad eller internationale retter, vil du finde noget, der falder i din smag.

Kunst og kreativitet i de lokale miljøer

Nykøbing Falster er et sandt paradis for kunstelskere og kreative sjæle. Byens mangfoldige kunstmiljø byder på et væld af gallerier, atelierer og værksteder, hvor lokale kunstnere udfolder deres kreative talenter. Gå på opdagelse i de hyggelige gader og oplev den levende kunstscene, hvor du kan møde malere, keramikere, smykkedesignere og meget mere. Bliv inspireret af de unikke kunstværker og lad dig forføre af den kreative energi, der summer gennem byen.

Begivenheder og festivaler gennem året

Nykøbing Falster er hjemsted for en række spændende begivenheder og festivaler, der løber gennem hele året. Foråret byder på den populære Havnefest, hvor byens havnefront summer af liv med musik, mad og hygge. Hen over sommeren kan man opleve den traditionsrige Nykøbing Falster Kræmmermarked, hvor lokale håndværkere og producenter sælger deres varer. Efteråret markeres med Høstfesten, hvor man kan nyde den smukke årstid og fejre årets høst. Julen i Nykøbing Falster er noget helt særligt, når byens gader og pladser oplyses af smukke julelys og den traditionsrige julemarked byder på gløgg, æbleskiver og hyggelige oplevelser.

Praktiske informationer for besøgende

Nykøbing Falster byder på et bredt udvalg af overnatningsmuligheder, der passer til enhver smag og budget. Byens hoteller, bed & breakfasts og ferielejligheder tilbyder komfortable rammer for et behageligt ophold. Derudover findes der flere campingpladser i nærområdet, som er et godt valg for dem, der ønsker at opleve naturen på tættere hold. Uanset hvor man vælger at bo, er der gode muligheder for at udforske byens mange seværdigheder og aktiviteter til fods eller med offentlig transport. Nykøbing Falster har et velfungerende busforbindelse, der gør det nemt at komme rundt i byen og til de omkringliggende områder.